GERİYE DÖNÜK SGK TEŞVİKLERİNİN ÜYELERE ÖDENMESİ İÇİN 31 MARTA KADAR SGK İL MÜDÜRÜNDEN SÖZ ALINDI

5 Şubat 2019

7103 Sayılı Kanun kapsamında çıkarılan geriye dönük SGK Teşvikleri için Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet SELVİ, Meclis Başkanı S.Hasip OSMAN, Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Sayın Muhammed Sıddık POLAT’ın makamında bir araya geldiler.

Gerçekleşen toplantı da Başkan SELVİ, Gönen SGK Merkez Müdürü Yusuf HANEFİOĞLU ile yapmış olduğu görüşmede 7103 Sayılı Kanun kapsamında geriye dönük SGK Teşviklerine sistem üzerinden başvuru yapan firmaların başvurularının en kısa zamanda kontrol edilerek teşviklerden doğan alacaklarının sigorta primlerine mahsup edilmesi hususunu görüşmüş olup, SGK Gönen Merkez Müdürlüğün de personel azlığından dolayı dosyaların yetiştirilmesinin güç olduğunu İl Müdürü Muhammed Sıddık POLAT’a bildirilmiştir.

Görüşme neticesinde, SGK İl Müdürü POLAT, Gönen’de bulunan dosyaların merkeze alınarak mahsup işlemlerinin en geç Mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılması konusunda fikir birliğine varılmıştır. Ayrıca; Şehrimizde bulunan 2 adet Organize Sanayi Bölgesinde sigortalı çalışan personel sayısının artması sebebiyle, SGK Gönen Merkez Müdürlüğüne personel atanması talep edilmiştir.

Başkan SELVİ; gerçekleşecek olan bu mahsup işlemlerinden dolayı 700 firmanın yararlanacağını ve Gönen’e ciddi bir gelir girişi, can suyu olacağını belirtmiş olup, İl Müdürü Sayın POLAT’a  Odamıza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etmiştir.