GÖNEN SİVİL TOPLUM PLATFORMU (GSTP) 4.TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

19 Ekim 2018

Gönen Sivil Toplum Platformu 4.cü toplantısını 04 Ekim 2018 Perşembe günü Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ modarötörlüğünde gerçekleştirdi.

Toplantıya Gönen Kaymakamı Faruk BEKARLAR, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin YAKAR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman ÖZDEMİR ve Rektör Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri ile ilçemizde faaliyet gösteren Gönen Sivil Toplum Platformu üyelerinin katıldığı toplantının tek gündem maddesi ilçemize 4 Yıllık Fakülte kazandırma konusu oldu.

Gönen Sivil Toplum Platformu adına söz alan Ahmet SELVİ, Gönen’in bir an önce fakülteye kavuşması gerektiğinin ve bunun için Gönen Sivil Toplum Platformu olarak birlik ve beraberlik içerisinde maddi manevi her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizerek, hali hazırda 350 kişilik Yurt binasının hazır olduğunu, Gönen’e açılacak fakülte ile birlikte mevcut Meslek Yüksek Okulunun öğrenci sayısının arttırmak için geçerli bölümlerinde tespit edilerek açılması gerektiğini belirtmiştir.

Kaymakam Faruk BEKARLAR; Gönen Sivil Toplum Platformunun birlik ve berberliğimiz için kuruluşundan bu yana çok önemli adımlar attığını, birlik ve beraberlik ruhu ile Gönen’imize fakülte kazandırılacağına inandığını ve bunun için ellerinden geleni yapacağını belirtmiştir.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin YAKAR yaptığı konuşmasında, Gönen’e fakülte kazandırmak için her türlü desteği vereceğini, bunun için mevcut Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu alanın yanına 200 dönüm yer ayrıldığını, avam projesinin hazırlandığını hep beraber Gönen’e fakülte kazandıracaklarını belirtmiştir.

Rektör ÖZDEMİR; de ilk başlarda Gönen’de fakülteye sıcak bakmadığını fakat Gönen’i tanıdıkça ve Gönenlilerin azmini gördükçe Gönen’de fakülte kurulması için olumlu düşündüğünü mevcut MYO’da bulunan öğrenci sayısının arttırılması için arkadaşlarla gerekli çalışmayı yaptığını belirtmiştir.

Görsellere ulaşmak için tıklayınız...!