GÖNEN TİCARET ODASI OLARAK ZİRAAAT BANKASI İLE “BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ” İMZALADIK

16 Aralık 2020
Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi kapsamında Gönen Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında 16 Aralık 2020 tarihinde "Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” imzalandı. Gönen Ticaret Odası’nda yapılan protokol imza törenine Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Kahraman TURCAN ve Ziraat Bankası Gönen Şubesi Müdürü Özkan ALIM katıldı.
Başkan SELVİ “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi’nin ülkemize ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

TOBB ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokol sayesinde üyelerimiz, ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânına sahip olacaklar ve güvenli ticaret yapabilecekler. Koronavirüsten dolayı ekonomik zorluklar yaşayan üyelerimiz alternatif finansman kaynaklarına sahip olacaktır. Proje, taraflar arasındaki ticaretin kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenle yapılmasını ve iş hacimlerinin büyütülmesini amaçlamaktadır. Böylece tedarik zincirinin aksamadan devam etmesine ve ekonomi çarklarının dönmesine önemli bir katkı sağlayacak olan protokol ile alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılacaktır.
Ziraat Bankası ile yapılan kolay finansman işbirliği ile üreticiler veya satıcılar tahsilat kaygısı yaşamadan, güven içinde ticaret yapabilecekler. Satıcılar, sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini esnek vadelendirme ile yapıp nakit akışlarını rahatlatacaklar. Kısacası, bu kart ile para ödemeden mal satın alınıyor. Satıcı gönül rahatlığı ile malını satıp parasını bankadan tahsil ediyor.

Bu projenin hayata geçirilmesi için başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin ülkemize ve tüccarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.