“GÖNEN TURİZMDEKİ VİZYONUN ORTAYA KOYDU” GÖNEN TİCARET ODASI, GÖNEN KAYMAKAMLIĞI, BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ VE BEYKENT ÜNİVERSİTESİ’NİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ “GÖNEN VİZYON 2023” TURİZM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

17 Temmuz 2019

16 Temmuz 2019 tarihinde Gönen Ömer Seyfettin Kültür Merkezinde, Gönen Ticaret Odası, Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Beykent Ümiversitesi işbirliği ile, Gönen’in gelecek vizyonunun bilimsel ölçütlere uygun olarak hazırlanabilmesi, Gönen’in Termal Turizmde çekim merkezi yapmanın yollarının tartışıldığı  “Gönen Vizyon 2023” çalışma grubunun sektörel çalıştayların ilki olan Turizm Çalıştayı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalıştaya Odamız Meclis Başkanı S.Hasip OSMAN’da katılım sağladı.

Açılış konuşmasını, Proje Yürütme Kurulu Başkanı Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar’ın yaptığı çalıştayda ardından Projenin Paydaşı olan Gönen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet SELVİ konuşma yaptı.

Başkan SELVİ yapmış olduğu konuşmasında; 2018 Eylül ayında başlanılan Swot analizinin sonlarına yaklaşıldığını ve yapılan bu çalışmanın sonucunda Gönen’in Turizm sektöründe yatırımlara aç olduğunu ve bu ihtiyacın birinci sırada yer aldığını, yapılan bu çalıştayın Gönen’in Turizm sektöründe önünü açacağını ifade ederek; Gönen olarak geçmişte Balıkesir ve Ankara’dan gerekli desteği alamadığını belirterek, öz eleştiri yapmak gerekirse Gönen Sivil Toplum Kuruluşları ve idareciler olarak gerek Büyükşehir’e gerekse Ankara’ya kendimizi iyi ifade edemediğimizi fakat bundan sonraki süreçte Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile işbirliği ve istişarelerde bulunulduğu ve Eylül 2019 ayında Edremit’te gerçekleştirilecek olan Termal Sağlık Turizmi Sempozyumuna katılım sağlayacak olan yabancı yatırımcıların Gönen’de bir gün süre ağırlanmasının Gönen’in Turizm sektörüne büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Çalıştayda hazır bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa ÇALTI konuşmasında Gönen’in Termal Turizminin gücüne vurgu yaparak; Projenin Paydaşları 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alpaslan SEREL “Gönen Fizyoterapi Merkezi” ve Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Gülay Selvi HANİŞOĞLU “Gönen vizyon 2023 Swot Analizi ve Turizm Çalıştayı Proje ve Program” moderatörlüğünde birer sunum yapan Beykent Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevin ÇEKİRGE “Gönen’de Termal Turizm Dünü Bugünü Geleceği”, İstanbul Üniversitesi İstanbul tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Prof.Dr.Mine KARAGÜLLE “Termal Sağlık, Eğitim, Hizmet, Araştırma”, Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Gül Nihal GÜVEN “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Kaynakların Verimli Kullanılması” ve Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet ÖZOL “Gönen’i Geleceğe Taşıyacak Sanatsal ve Kültürel Öneriler” hakkında, ardından sektörle ilgili katılımcılar fikirlerini ve önerilerini paylaştı.