Gönenli Üyelerimiz İçin TOBB Finansmana Erişim İstişare Toplantısı'nda Banka Genel Müdürlerimizden Destek İstedik

11 Ağustos 2022
Ticaret Odası Başkanımız Ahmet Selvi, 10 Ağustos günü Ankara'da TOBB'un Finansmana Erişim İstişare Toplantısı'na katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih katıldı. Toplantıda küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaşadığı finansman bulma sorunu, kredi faizlerindeki yükseliş ve kredi limitlerinin yetersiz kaldığı konuları görüşüldü. Hisarcıklıoğlu, "Yaşanan yüksek enflasyon ve maliyet artışları nedeniyle; yatırım ve işletme sermayesi için kredi ihtiyacı, geçmiş dönemlere göre çok arttı. İşletme sermayesi kredileri, özellikle KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kritik hale geldi.
Artan işletme sermayesi ihtiyacı da dikkate alınarak, krediye erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir." açıklamasında bulundu. Çakar, TOBB Finansmana Erişim İstişare Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bankacılık sektörünün bilançosu ve kredi kullanımlarına ilişkin bilgi verdi. Çakar ve Arslan, Başkanımız Selvi ile birebir yaptığı görüşmede kredilerin genişletilmesi ve kullandırılması için çözüm planlarının olduğunu ve hızlı karar alacaklarını dile getirdi. Başkanımız Selvi, toplantıda kendilerine finansal kredilerle ilgili taleplerini ileterek Gönenli işletmecilerin pandemide nasıl yanlarında olunduysa bu zor dönemde de Gönen için çalışmaya devam edileceğini belirtti.